Vés al contingut
EV
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Casa de la Convalescència
Adreça (carrer i número)
Carrer de St. Antoni Maria Claret, 171
Municipi
Barcelona
Nom de l'entitat organitzadora
Baula
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Establim Vincles: V Jornada d'Inovació pedagògica

REGISTRA'T AQUÍ PER ASSISTIR-HI

L’11 de maig ens tornarem a trobar a la Jornada d’Innovació Pedagògica de Baula, que ja arriba a la cinquena edició. Des de la nostra fundació estem fermament vinculats amb tot el que té a veure amb el món educatiu. És per això que reiterem la nostra voluntat d’estar sempre al costat de la comunitat educativa del nostre país.

Enguany ens veurem en un lloc ple d’història, un dels referents del Modernisme: la Casa de Convalescència, a tocar de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, un dels grans conjunts d'aquest moviment arquitectònic. Serà un dia per compartir idees, vivències i propostes relacionades amb tot el que té a veure amb la innovació en el món de l’educació i tot allò que hi està vinculat.

 

PROGRAMA

Presenta l’acte: Olga Vallejo

Durant la jornada actuarà el duet Arribar i Ploure

9 h – 9.30 h

Registre i acollida.

  

9.30 h – 9.50 h

Obertura de l’acte a càrrec de Meritxell Ruiz, secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

  

9.50 h – 10.30 h

Vincular és educar. L'essencial en educació, a càrrec de Coral Regí, assessora i consultora en transformació educativa.

  

10.30 h – 11.10 h 

Vinculats al futur de la genètica, a càrrec de Gemma Marfany, catedràtica de genètica de la Universitat de Barcelona

      

11.10 h - 11.45 h 

Coffee break. 

 

11.45 h - 12.30 h 

Taula rodona: Paper o digital? Són incompatibles? Hi participaran Gisela Colell (Rosa Sensat), Pep Buetas (Maristes Anna Ravell), Mireia Giralt (Gabrielistes) i Eduard Vidal (Sant Ramon Nonat). Modera: Joan Lloret (Grupo Edelvives).

 

12.30 h - 13.10 h 

Treball en equip: més enllà de la cultura de col·laboració, a càrrec de Xesco Espar, exjugador d’handbol i expert en formació sobre lideratge.

  

13.10 h - 13.30 h 

Tancament i sorteig.

      

Es lliurarà diploma d'assistència

Places limitades

 

REGISTRA'T AQUÍ PER ASSISTIR-HI
 
ELS PONENTS I LES XERRADES

Coral Regí

Biòloga i educadora, porta més de trenta anys al món de la docència. Interessada des de fa anys en temes vinculats en la transformació educativa i la innovació, el lideratge educatiu i la gestió i, també, en la qualitat educativa i els processos d’avaluacio. Ha estat directora de l’Escola Virolai de Barcelona i, actualment, exerceix d’assessora i consultora educativa. També col·labora en entitats vinculades a la transformació educativa, com ara la Fundació Bofill, EduCaixa, UNESCO, Inegratek i la Fundación Nueva Educación de Xile.

 

Vincular és educar. L'essencial en educació

En els darrers anys, els canvis socials ens han fet reflexionar sobre què és essencial en educació i què cal transformar per garantir que estem oferint una educació de qualitat per als joves del segle XXI. Quins canvis hem de fer i què ens cal mantenir en les nostres propostes educatives? En què ha de ser diferent el nostre rol d'educadors? Com ha de ser el treball amb les famílies? Quin és el nostre paper com escola en una educació en context?  La Jornada ens oferirà, ben segur, temps i entorns per poder reflexionar plegats, perquè avui més que mai l'educació és una tasca d'equip.

GEMMA MARFANY

Catedràtica de genètica a la Universitat de Barcelona (UB), on dóna classes de genètica molecular, teràpia gènica, diagnòstic genètic i bioètica. Actualment dirigeix un grup de recerca en genètica molecular humana de malalties minoritàries de la visió.  Ha escrit llibres de divulgació científica sobre genètica forense i envelliment, i també col·labora en mitjans de comunicació. Ha guanyat el Premi Divulgació del Claustre de la UB i ha estat delegada del Rector per a la divulgació cientifica.

 

Vinculats al futur de la genètica

Què diu el meu ADN de mi? Podem predir com som i de què emmalaltirem? Què és la medicina personalitzada o de precisió? Quin és el nostre futur genètic? Ens modificarem genèticament, els humans? La resposta a aquestes preguntes ens obre tot un món de possibilitats que ens fascinen. Tanmateix, la societat i, per tant, l'escola, necessita tenir un bon coneixement científic de base per poder fer front als reptes científics i bioètics d’aquest futur que albirem.

XESCO ESPAR

Ha estat jugador i entrenador d’handbol del Futbol Club Barcelona. És professor de la Universitat de l'Esport de Barcelona, expert en alt rendiment, coach i autor de dos bestsellers: Jugar con el corazón, amb més de 100.000 còpies venudes i més de 30 edicions (aquest Sant Jordi sortirà l’edició en català) i La libreta, un llibre nascut durant la pandèmia que va per la seva cinquena edició. És pare de tres fills, dues de les seves filles, van ser esportistes olímpiques.

 

Treball en equip: més enllà de la cultura de col·laboració

Som realment conscients de què és treballar com un equip o simplement treballem en grup? Quins són els 5 valors que construeixen un autèntic equip i els grans avantatges que comporta? Quina importància té l’amistat o la confiança dins d'un equip?

ELS PARTICIPANTS A LA TAULA RODONA

 

GISELLA COLELL

Mestra de formació, ha treballat amb alumnat de totes les etapes educatives, des d’Infantil fins a futurs mestres a la universitat. És assesora pedagògica, cosa que la porta a voltar per les escoles a escoltar-ne les necessitats i, també, aportar-hi els resultats de la seva recerca i la seva experiència per fer una educació més amables per a docents, famílies, infants i joves.

PEP BUETAS

Mestre i llicenciat en Filologia anglesa, des de 1991 ha estat docent a les etapes de primària i secundària. Ha estat sotsdirector de la Fundació Champagnat-Maristes Catalunya (2011-2013), director de gestió de persones de Maristes Catalunya (2014-2020), i ha estat coordinador del procés de transformació educativa Maristes Xarxa Innovació (2015-2020). Actualment és sotsdirector de l’escola Maristes Anna Ravell de Barcelona.

MIREIA GIRALT

Doctora en Psicologia de l’educació (URL), ha estat mestra d’infantil i primària, i assessora i formadora en centres educatius i universitats en innovacions educatives. Actualment és responsable pedagògica de la Institució de les escoles de Sant Gabriel i professora en els graus d'Educació Infantil i Primària (UAB).

EDUARD VIDAL

Llicenciat en Geografia i història (UB), postgraduat en Antropologia aplicada al benestar social (UAB) i postgraduat en Direcció de centres educatius (URL). En l’actualitat és director del FEP Sant Ramon i Coordinador de la Comissió pedagògica i formativa de la Fundació d’Escoles Parroquials.

REGISTRA'T AQUÍ PER ASSISTIR-HI